Bewonerscomité Heimolen

mei 2017

Op 9 mei informeert KPN/Reggefiber het bewonerscomité over de eigen bijdrage per huisaansluiting als KPN/Reggefiber glasvezel zou aanleggen in het buitengebied-oost van Bergen op Zoom (zie in onderstaand artikel van maart jl. de genoemde postcodes). KPN/Reggefiber heeft een begroting gemaakt. In het genoemde gebied staan 129 woningen die eventueel aangesloten zouden kunnen worden. De eigen bijdrage voor bewoners voor aanleg van Ftth (Fiber to the home, een glasvezelverbinding) bedraagt totaal € 370.320 of wel € 2871 per woning. Dan moet wel iedereen mee doen. Als er woningen afvallen wordt de eigen bijdrage per woning hoger.

Het bewonerscomité bespreekt de informatie van KPN/Reggefiber in haar vergadering van 15 mei jl. en komt tot de conclusie dat de eigen bijdrage erg hoog uitvalt. Het bewonerscomité besluit dientengevolge om geen verdere stappen meer te zetten richting KPN/Reggefiber en KPN/Reggefiber te bedanken voor de genomen moeite.

Het bewonerscomité wacht nu met de betrekking tot de voortgang inzake aanleg glasvezelkabel in het buitengebied van Bergen op Zoom verdere informatie van de gemeente af.