Bewonerscomité Heimolen

30 maart 2018 Voortgang aansluiten op glasvezelkabel.

Het bewonerscomité heeft de peiling m.b.t. de belangstelling voor aansluiting op glasvezelkabel onder de bewoners van Huijbergsebaan, Zandven, Groot Molenbeek, Nieuwebaan, Zuidgeest, Antwerpsestraatweg en Fianestraat afgerond. In dit gebied hebben op dit moment 55% van de bewoners belangstelling voor een aansluiting. Pas als er voldoende belangstelling is (meer dan 50% van het aantal bewoners in het hele aansluitgebied) gaat Glasvezel Buitenaf in het najaar van 2018 starten met het aanleggen van glasvezel. Medio 2019 zou alles dan gerealiseerd kunnen zijn.

Op woensdag 4 april, aanvang 19.30 uur, is er in "Natuurlijk Kloof", Zurenhoek 5 te Bergen op Zoom een informatieavond voor de bewoners van het buitengebied van Bergen op Zoom, die in het aansluitgebied wonen en voor deze avond een uitnodiging hebben gehad. De woningen van deze bewoners liggen dan ook in het aansluitgebied van Glasvezel Buitenaf. Op deze avond worden de bewoners verder geïnformeerd over de kosten (eenmalig € 1815,- of maandelijks  € 15,- met daarbij bij beide keuzes de maandelijkse kosten van de dienstaanbieder, afhankelijk van de pakketkeuze. Voor 4 juni a.s. moeten bewoners zich aangemeld hebben bij een van de dienstaanbieders uit het aanbod van Glasvezel Buitenaf (Caiway, CBizz, Delta, Solcon of W3serve).

Het bewonerscomité heeft als ambassadeur nauw contact met Glasvezel Buitenaf en probeert de belangen van alle bewoners in Heimolen en omgeving zo goed mogelijk te behartigen.

De woningen binnen de komgrens van Heimolen liggen niet in het aansluitgebied van Glasvezel Buitenaf. Op de ambassadeursbijeenkomst van woensdag 28 maart jl. heeft het bewonerscomité uitvoerig gesproken met de persoon die eindverantwoordelijk is voor de aanleg. Afgesproken is dat Glasvezel Buitenaf binnen nu en veertien dagen in gesprek gaat met het bewonerscomité om de eventuele mogelijkheden te bezien en verder te bekijken hoe de situatie op Heimolen is m.b.t. aansluiting op glasvezelkabel, zonder hierbij al valse verwachtingen te wekken. Voorafgaand aan dit gesprek zal het bewonerscomité middels een nieuwsbrief de belangstelling voor aansluiting op glasvezelkabel onder de bewoners van Heimolen peilen.