Bewonerscomité Heimolen

februari en mei 2014 Aanmelden als lid WhatsAppgroep

In februari en mei 2014 is de buurtpreventie "Buren bellen Buren" verder uitgebreid met een WhatsApp groep als goede aanvulling om elkaar als buurtgenoten van verdachte situaties op de hoogte te brengen. WhatsApp werkt eenvoudig, gaat snel en is doeltreffend om de buurtveiligheid te verhogen.

Hoe kun je hieraan meedoen?
Je moet in bezit zijn van een Smartphone met daarop het programmaatje Whatsapp geïnstalleerd.

  • Zet "Heimolen Buurtpreventie" in je telefoonlijst met daarbij het nummer 06 128 66 105. Stuur vervolgens een sms naar dit nummer met je naam, adres en je email - adres. Daarna zie je automatisch op jouw WhatsApp je naam in de groep verschijnen en kun je via 'Groepsinformatie' de andere deelnemers (buren) zien. Later krijg je per email een overzicht van alle deelnemers met naam en adres met daarbij een kaartje van de groepsgebieden.
  • Je kan deelnemen met meer dan 1 persoon op hetzelfde adres; procedure is zoals hierboven.
  • Afmelden hoeft niet. Indien je niet meer wil deelnemen verwijder je eenvoudig de Heimolen Buurtpreventie Groep uit Whatsapp van je telefoon. Indien dit per ongeluk gebeurt of je wil weer opgenomen worden in deze groep dan stuur je opnieuw een sms naar 06 128 66 105 met weer je naam, adres en je email - adres.
  • Zorg voor een constante verbinding met Whatsapp via je G3/G4 databundel van je provider of via WiFi. In het buitenland is alleen verbinding met WiFi aan te raden, vanwege mogelijke hoge datakosten.

Wat is verder belangrijk.
- Geef bij spoedeisende situaties altijd door dat je 112 al gebeld hebt, zodat niet iedereen gaat
bellen.
- Deelnemers zijn minimaal 18 jaar en woonachtig in Heimolen en omgeving.
- Gebruik deze WhatsApp- groep alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact.